Stiri

Statul Arizona aproba masinile autonome Google fara sofer

De 19 februarie 2018No Comments

Waymo, divizia care dezvolta functiile de condus autonom la Google, a castigat un proces privind drepturile de proprietate intelectuala cu Uber si mai nou a devenit prima entitate din Statele Unite ale Americii care are dreptul sa lanseze un serviciu de transport public fara prezenta umana la volan.

Statul Arizona a acordat Waymo licenta de a oferi servicii de car-sharing cu masini autonome Chrysler Pacifica Hybrid. Compania detinuta de Google a achizitionat cateva mii de astfel de masini pe care le-a dotat cu sistemul de condus autonom si pe care le va folosi in zona metropolitana Phoenix.

Cateva dintre ele au fost folosite intr-un program pilot in care masinile nu erau insotite de soferi. Aceasta faza a proiectului va fi extinsa catre publicul larg, in ciuda reticentei majoritatii clientilor, care nu are incredere inca suta la suta in condusul fara sofer.

Cei de al Waymo sustin ca masinile suta la suta autonome au sisteme de supraveghere pentru toate functiile de condus si in cazul in care se intampla ceva, acestea vor opri masina in siguranta.

Share

Leave a Reply

8 − eight =