StiriTehnologie

Stellantis si Factorial vor dezvolta in comun baterii solid state

De 7 decembrie 2021No Comments

Stellantis N.V. si Factorial Energy au semnat un acord de dezvoltare comuna pentru a promova tehnologia bateriilor de tractiune de inalta tensiune cu electrolit solid, implementata de Factorial. Acordul include si o investitie strategica din partea Grupului Stellantis.  

Factorial a dezvoltat tehnologia FEST™ (Factorial Electrolyte System Technology), care foloseste un material electrolit solid, brevetat, ce contribuie la performante sigure si fiabile ale celulei cu electrozi de inalta tensiune si de mare capacitate, si care a fost scalat in celule de 40 ah care functioneaza la temperatura camerei. FEST™ este mai sigura decat tehnologia conventionala litiu-ion, extinde autonomia de rulare cu 20 pana la 50% si este usor de integrat in infrastructura existenta de productie a bateriilor litiu-ion. Stellantis a anuntat obiectivul de a introduce prima tehnologie competitiva a bateriilor solid state pana in 2026.

“Investitia noastra in Factorial si in alti parteneri recunoscuti la nivel international din domeniul bateriilor amplifica viteza si agilitatea necesare pentru a ne dota portofoliul de vehicule electrice cu tehnologie de ultima ora”, a declarat CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373