Stiri

Studiu: 1 din 5 soferi n-ar mai conduce niciodata daca ar avea o masina autonoma

De 11 noiembrie 2013No Comments

Masinile autonome sunt pe drum. Este o chestiune de timp pana cand ele vor fi comercializate sau pana cand soferii le vor accepta. Suntem in stadiul in care trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca masina va merge singura, ca este posibil ca volanul sa dispara si in timp chiar si licenta de permis.

CarInsurance a dorit sa afle cum vad soferii viitorul cu masini care merg singure iar rezultatele au fost surprinzatoare. Un studiu efectuat pe un esantion de 2000 de soferi a aratat ca unul din cinci soferi (20%) sunt dispusi sa renunte complet la sofat daca ar avea o masina autonoma. Cum masina autonoma va scoate din ecuatie factorul uman, vinovat de majoritatea accidentelor rutiere, vehiculul va opera mult mai sigur iar rata asigurarilor va scadea.

Costul suplimentar platit pe o masina cu tehnologie autonoma va putea fi dedus astfel din plata unor asigurari mai ieftine. Studiul a mai scos la iveala ca mai mult de jumatate din soferi isi pun mai multa incredere in masinile autonome dezvoltate de producatori decat in sistemele software ale unor companii IT. Insa, majoritatea soferilor inca sunt reticenti la faptul ca o masina ar putea sa mearga singura, fara interventia soferului.

Trei sferturi dintre cei intervievati cred ca pot fi mai buni la volan decat un computer si ca nu pot concepe ca o masina autonoma sa le duca singura copiii la scoala. Doua treimi dintre soferi sustin ca sistemele tehnologice nu vor avea posibilitatea sa ia decizii de ultim moment, in situatii limite, asa cum oamenii o pot face. 

Share

Leave a Reply

one × two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373