Special

Studiu: 40% dintre europeni pleaca cu masina in vacanta

De 5 august 2015No Comments

vacanta-de-vara-concediu-masina

Conform studiilor efectuate in acest an de catre Stena Line, in jur de 40% dintre europeni planuiesc o calatorie cu masina in vacanta de vara, in special francezii (66%), polonezii (60%) si germanii (58%). Principalul motiv pentru a porni intr-o calatorie cu masina pentru toti acesti aventurieri este faptul ca autoturismul le ofera mai multa libertate si flexibilitate, dupa cum afirma 75% dintre acestia.

Unde calatoresc?

Printre destinatiile preferate se numara Germania, Franta si Italia, dar majoritatea prefera calatoriile cu masina in tarile vecine. 72% prefera sa calatoreasca cu partenerul/partenera de viata, fata de 1% care ar dori sa calatoreasca cu soacra.

Desi majoritatea europenilor nu se cearta pe durata calatoriei, se pare ca viteza si itinerariul sunt cele doua teme principale de discordie in masina intr-o calatorie lunga. Principalul obstacol de depasit pentru 22% dintre excursionisti este sa inghesuie totul in masina, fara sa isi uite insa ochelarii de soare, declarat obiectul cel mai important pentru aproape 60% dintre calatorii de vara.

Dar inainte de a porni la drum, europenii vor sa stie unde merg si sa se asigure ca vehiculul ii poate duce acolo in siguranta! Intr-adevar, 64% considera ca verificarea itinerariului este cel mai important lucru de facut inainte de a pleca intr-o calatorie cu masina pe timp de vara, urmata indeaproape de verificarea starii autovehiculului inainte de a porni la drum (62%).

78% dintre soferii europeni se deplaseaza cu cel putin o anvelopa dezumflata

Controlul autovehiculului inainte de plecare este intr-adevar esentiala. Conform verificarilor privind siguranta anvelopelor desfasurate de Bridgestone, 78% dintre soferii europeni se deplaseaza cu cel putin o anvelopa umflata insuficient, in timp ce 57% dintre anvelope sunt schimbate dupa ce a fost atinsa limita legala de 1,6 mm in UK, 21% dintre soferii francezi conduc cu anvelope uzate la 1,6 mm sau mai putin. In Spania, 75% dintre accidentele in trafic cauzate de anvelope au fost cu anvelope second hand. Acestea sunt toate aspecte care pot genera probleme de siguranta, precum si supraconsum de combustibil si uzura prematura.

Share

Leave a Reply

two × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373