HighlightStiri

Studiu: 70% dintre soferii romani dezagreaza condusul noaptea

De 2 aprilie 2020No Comments

Un sondaj realizat la cererea produvcatorului de becuri Tungsram arata faptul ca 70% dintre soferii romani intampina probleme in lizibilitatea drumului din fata lor atunci cand conduc pe intuneric, chiar daca au farurile aprinse. La studiu au participat 1000  de soferi romani, care au trebuit sa rasounda la intrebari despre sentimentele resitite cand conduc pe intuneric, precum si despre obiceiurile lor in ceea ce priveste intretinerea propriului automobil. Un prim rezultat al sondajului a relevat faptul ca 42% dintre respondenti se simt mai vulnerabili cand conduc noaptea fata de sofatul pe timp de zi, procentul fiind chiar mai mare in cazul femeilor la volan: 52%.

Sondajul a demonstrat, de asemenea, ca 82% dintre soferi s-ar simti mai in siguranta daca farurile masinii lor ar ilumina o suprafata mai mare a drumului, iar 51% dintre cei chestionati au spus ca acesta este cel mai important factor atunci cand isi aleg noi becuri pentru automobilul personal. Doar 9% au spus ca pretul este factorul decisiv in alegerea noilor becuri.

Catalin Costea, Romanian Sales Representative pentru Tungsram Automotive, a declarat:  „Multi soferi isi completeaza nivelul din rezervorul lichidului de parbriz si isi verifica starea anvelopelor in mod regulat, dar este foarte important sa isi verifice si daca farurile functioneaza la capacitatea optima si sa schimbe becurile daca acestea nu mai dau randamentul necesar.”

 

Share

Leave a Reply

5 + 15 =