Stiri

Studiu Castrol – 89% din soferi isi doresc mai multe optiuni de ulei din partea service-urilor

De 15 noiembrie 2022No Comments

In urma unui sondaj national coordonat de Castrol realizat pe un esantion de 1.000 de soferi romani, s-a constatat ca acestia vor sa aiba mai multa influenta asupra produselor care se folosesc pentru masinile lor. Un procent semnificativ, de 93%, au declarat ca si-ar dori ca service-ul auto sa specifice intotdeauna ce lubrifiant intentioneaza sa foloseasca pentru lucrarile de service programate, iar 89% au declarat ca si-ar dori ca service-ul auto sa le ofere mai multe optiuni de lubrifianti adecvati, iar ei sa aleaga care se potriveste cel mai bine cu cerintele si bugetul lor. In mod similar, 92% si-ar dori sa li se prezinte lubrifianti premium care sa-i ajute sa maximizeze performanta, eficienta si durata generala de viata a motorului autovehiculului.

Cu toate ca a crescut receptivitatea conducatorilor auto cu privire la primirea de recomandari pentru ulei de la service-uri auto, cercetarea sugereaza ca multe service-uri auto din Romania inca nu isi maximizeaza oportunitatile de crestere a vanzarilor. Doar 53% dintre respondenti au afirmat ca service-ul auto obisnuit le furnizeaza „intotdeauna” informatii despre lubrifiantul pe care planuiesc sa-l foloseasca. Mai incurajator, doar 5% au afirmat ca service-ul auto nu ii consulta „niciodata” cu privire la lubrifiantul pe care planuiesc sa-l foloseasca.

Sursa de recomandare preferata de conducatorii auto o reprezinta producatorul auto (33%), in vreme ce 28% dintre respondenti prefera sfaturi de la service-urile auto. De asemenea, service-urile auto au un impact mult mai mare asupra deciziilor de achizitionare a uleiului, comparativ cu sursele de informare online (8%).

Service-urile auto raman cele mai influente surse de recomandare pentru lubrifianti, indiferent de gen, 24% dintre femeile si 41% dintre barbatii chestionati afirmand ca ar urma o recomandare venita din partea service-ului auto la care apeleaza de obicei. Conducatorii auto mai in varsta dau, la randul lor, prima importanta recomandarilor venite din partea service-urilor auto, 50% dintre respondentii de cel putin 65 de ani afirmand ca cel mai probabil s-ar lasa indrumati de mecanic pentru a alege cel mai potrivit ulei pentru masinile lor.

Service-urile auto din alte piete europene au o probabilitatea mai mica sa ofere informatii despre lubrifiantii pe care planuiesc sa-i foloseasca in lucrarile de service. Service-urile auto din Romania au cea mai mare probabilitate sa furnizeze asemenea informatii, 90% dintre acestea consultandu-se cu clientii. Pe urmatoarele locuri se afla cele din Polonia, cu 84%, cele din italia, cu 76%, cele din Germania, cu 72%, cele din Suedia, cu 57% si Franta, cu 52%.

 

Share