Stiri

Studiu: consumul mediu al masinilor continua sa scada

De 15 iulie 2013No Comments

Conditiile economice si eforturile duse in directia protejarii mediului forteaza constructorii auto sa produca masini din ce in ce mai eficiente si mai curate din punctul de vedere al emisiilor.

Iar acest lucru se vede odata cu lansarea unui nou model, cand cifrele de consum scad usor fata de ceea ce se oferea anterior. Noile tehnologii implementate la nivelul motoarelor si mai ales raspandirea versiunilor hibride a dus la scaderea consumului mediu la nivelul gamelor comercializate de producatori.

Intreg procesul de productie priveste constructia unei masini si din acest unghi. Fie ca este vorba despre o caroserie aerodinamica, fie ca e vorba despre turbinele implementate pe motoare din ce in ce mai mici sau pur si simplu de adaugarea unui motor electric, devine o realitate ca masinile sunt mult eficiente decat au fost in trecut.

Gratie unui studiu recent condus de TrueCar , acest lucru poate fi demonstrat cu cifre. Datele statistice arata ca in functie de flexibilitatea si viteza cu care se innoieste parcul auto, de la o luna la alta, media consumului  pe tot parcul auto se regaseste in scadere. Iar acest lucru se intampla cu certitudine in Statele Unite, unde dependenta de vehicule mari a scazut dupa scumpirea carburantilor.

Analiza demonstreaza clar ca nu doar eforturile producatorilor conteaza in aceasta chestiune, ci si schimbarea de optica din randul cumparatorilor. Criza pretului la petrol, eforturile administratiei Obama pentru implementarea unor energii curate sunt elemente care au dus la schimbarea mentalitatii. In SUA, spre exemplu, oamenii cumpara vehicule mai mici si mai eficiente iar consumul mediu a devenit un factor important la achizitia masinii.

Cu fiecare masina livrata care prezinta un consum mic, media generala a consumului scade.   In cazul Americii, cel mai mult de castigat au producatori precum Hyundai, Volkswagen sau Honda, cei care ofera cele mai multe modele cu cilindree mica. In cealalta directie se regasesc cei trei mari giganti americani: Ford, GM si Chrysler, care continua sa aiba probleme cu indeplinerea normelor impuse de stat in privinta mediei de consum pe gama. 

Share

Leave a Reply

three − two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373