Stiri

Studiu: Hibrizii consuma de 4 ori mai mult decat carburant decat sustin producatorii

De 26 octombrie 2017No Comments

 

Un studiu realizat de Asociatia de Automobile din Australia a scos la iveala ca cifrele de consum afisate in mod oficial de constructorii auto nu sunt deloc reale. Organizatia de la Antipozi a testat 30 de masini de pe piata mondiala cu toate felurile de motorizari si s-a descoperit ca, in medie, masinile consuma cu 23% mai mult carburant decat in testele de laborator.

Unul dintre modelele traditionale a consumat cu 59% mai mult carburant iar vehiculele plug in hibrid consuma chiar si de 4 ori mai mult decat se sustine in cartea tehnica.

In ceea ce priveste emisiile, 11 din 12 masini diesel testate au esuat in a intruni normele de poluare. La masinile pe benzina si cele hibride nu au fost realizate testele de emisii, sau cel putin studiul nu le mentioneaza.

Concluzia institutiei australiene este ca producatorii auto construiesc masini pentru a indeplini normele dupa criteriile de laborator si nu pentru drumurile publice. Masinile populare din Australia consuma in medie cu 59% mai mult carburant decat scrie in cartea tehnica, iar emisiile ajung sa fie chiar si de 7 ori peste limita legala la unele noxe.

Anuntul a fost facut de Michael Bradley, seful AAA. Asociatia nu a oferit nume, limitandu-se sa precizeze ca fiecare masina a fosat testa timp de 90 minute pe un traseu care a inclus orasul, drumurile rurale si autostrada.

Share

Leave a Reply

eight + 10 =