Stiri

Studiu: Majoritatea americanilor ar plati taxe mai mari pentru drumuri mai bune

De 11 iunie 2014No Comments

Se pare ca nu suntem singura tara din lume unde exista o problema cu calitatea asfaltului, mai precis cu lipsa acestei calitati. Acest „of” il au si alte case mai mari, e adevarat unele mai indepartate de noi.

Este cazul Statelor Unite ale Americii, unde drumurile publice sunt reparate si finantate din taxele percepute in pretul benzinei. Americanii sunt dispusi chiar sa plateasca taxe mai mari refectate in pretul benzinei, doar sa aiba drumuri mai bune. Acest lucru il confirma un nou studiu AAA, care arata cum mai mult de jumatate dintre cetatenii SUA ar fi de acord cu o taxa mai mare daca le-ar garanta drumuri mai bune.

Doua treimi dintre americani cred ca guvernul federal ar trebui sa suporte reparatiile drumurilor, in timp ce mai mult de jumatate dintre cei intervievati spun ca sunt pentru majorarea taxelor la carburanti in acest scop. Mai precis, 51% ar vota un candidat care sustine o crestere a taxelor, in timp ce 19% nu ar vota un astfel de candidat. 

Deteriorarea drumurilor din SUA, atat la nivel de autostrazi, cat si drumurile mai mici, este efectul crizei economice de la sfarsitul deceniului trecut. Asfaltul american sufera din ce in ce mai mult de numeroasele gauri iar soferii au devenit frustati de aceasta realitate.

Scaderea consumului mediu de benzina, achizitionarea masinilor mai mici, cu consum mai mic, si orientarea catre zona de eficienta energetica este cauza principala pentru care nu au mai existat suficienti bani pentru drumurile publice, bani proveniti din taxele pe carburanti.  

Share

Leave a Reply

two × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373