Stiri

Studiu: Emisiile masinilor cauzeaza anual 53.000 de morti premature in SUA

De 2 septembrie 2013No Comments

Un studiu realizat de celebra universitate MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Statele Unite ale Americii a scos la iveala numarul deceselor premature cauzate de poluarea din industria energetica, fabrici sau transport rutier, naval si aeronautic.

Conform datelor publicate, anual se inregistreaza nu mai putin de 200.000 de morti premature, in Statele Unite, sunt cauzate de factorii de poluare enumerati mai sus. Un element cheie in acest studiu il reprezinta transporturile auto, care genereaza, prin emisiile masinilor, circa 53.000 de morti anuale numai in SUA.

Industria auto genereaza cel mai mare numar de morti premature in SUA, urmata de industria producatoare de energie elctrica, cu o medie de 52.000 de decese anuale.  MIT a utilizat, in realizarea acestei analize, datele statistice oferite de Environmental Protection Agency’s National Emissions Inventory, disponibile din 2005 si pana astazi.

Folosind un sistem complex de calcul, cercetatorii MIT au dezvaluit ca decesele cauzate de poluare vin cu circa un deceniu inainte ca acestea sa se fi petrecut pe cale natural. Cel mai afectat stat din acest punct de vedere este California, unde se inregistreaza anual 21.000 de decese premature cauzate de poluarea automobilelor. In acest context, interesul si succesul pentru marca de automobile electrice Tesla pare sa devina justificabil. 

Share

Leave a Reply

three × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373