Stiri

Studiu: Principala cauza a neatentiei la volan

De 8 aprilie 2013No Comments

Nu telefonul mobil este cauza principala a neatentiei la volan, ci gandurile sau imaginatia soferului care uita sa mai fie concentrat la drum.

Un nou studiu arata ca gadget-urile electronice nu sunt principala cauza a neatentiei la volan, asa cum se credea pana acum. In jur de zece la suta dintre accidentele care duc la un deces sunt atribuite neatentiei la volan. Noul studiu Erie Insurance Group a aratat ca nu mai putin de 62% dintre accidentele determinate de natentia la volan au ca principala cauza lipsa de concentrare, gandurile sau asa zisele vise cu ochii deschisi.

Telefoanele mobile, spre exemplu, sunt responsabile doar pentru 12% dintre accidente. Studiul promite o acuratete destul de mare in contextul in care s-au utilizat date din rapoartele politiei.

Pe de alta parte, Fundatia AAA pentru Siguranta in Trafic sustine ca e nevoie de circa 20 de decizii complexe pentru a conduce la fiecare kilometru parcurs.

Noul studiu joaca rolul unei recomandari pentru soferii care nu sunt de obicei atenti in timpul condusului si le sugereaza sa limiteze momentele in care nu sunt concentrati la drum. Printre alte distrageri frecvente se numara ceilalti pasageri sau animalele de companie care se joaca in masina.  

Share

Leave a Reply

2 × 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373