HighlightStiri

Studiu: Soferii din Europa vor in continuare motorul conventional

De 13 februarie 2018No Comments

Aproape 60% dintre soferii europeni vad un viitor pozitiv pentru motoarele pe benzina si diesel, potrivit unui nou studiu publicat de Mazda. Proiectul Mazda Driver Project, realizat impreuna cu Ipsos MORI, a chestionat 11.008 de persoane din principalele piete europene, iar in medie 58% dintre intervievati considera ca „inca vor avea loc multe inovatii si imbunatatiri pentru motoare pe benzina si diesel”; procentul este de 65% in Polonia si mai mult de 60% in Germania, Spania si Suedia.

Rezultatele demonstreaza faptul ca respondentii nu impartasesc neaparat opinia multor organizatii potrivit carora motorul cu combustie interna nu are niciun rol in viitorul autovehiculelor. Acest lucru este demonstrat in continuare de faptul ca 31% dintre soferi „spera ca automobilele diesel vor continua sa existe”, avand in vedere faptul ca masinile electrice devin tot mai des intalnite; in Polonia, procentul este mai crescut, 58%.

Pe de alta parte, in medie, 33% dintre soferi au declarat ca, in cazul in care costurile de functionare ar fi aceleasi cu cele ale unei masini electrice, ei ar „prefera o masina pe benzina/motorina”, procentul fiind de 54% in Italia.

In ciuda trendului in crestere al autovehiculelor autonome, doar 33% dintre soferi „saluta aparitia masinilor de acest tip”, Franta si Olanda avand chiar procente mai scazute de 25%. In acest context, Mazda continua sa-si dezvolte sistemele avansate de siguranta si conceptul Mazda Co-Pilot, care utilizeaza tehnologii autonome de conducere pentru a oferi conducatorilor relaxare la volan.

In mod surprinzator chiar, in cadrul tinerilor din intreaga Europa, nu exista indiciile unei sustineri sporite pentru autoturisme autonome.

Share

Leave a Reply

four + 16 =