Special

Studiu: Unul din cinci soferi isi face selfie la volan

De 24 iulie 2015No Comments

telefon-la-volan

Telefonul mobil a schimbat enorm dinamica in care societatea se misca in epoca noastra. Totodata, folosirea pe cale extinsa a telefonului mobil afecteaza tot mai mult soferii respectiv atentia si concentrarea pe care acestia o ofera conducerii automobilului.

Un institut din Marea Britanie, care se ocupa cu studierea comportamentului soferilor, a facut o cercetare simpla in cadrul careia a intrebat 500 de soferi de toate varstele cum isi folosesc telefoanele in timp ce conduc masinile. Unul din cinci soferi a recunoscut ca si-a facut macar o data selfie la volan, cei mai interesati de o astfel de practica fiind soferii cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani.

In mod surprinzator, femeile isi fac selfie la volan mult mai putin decat barbatii, mai arata studiul. Daca selfiul pare periculos pentru soferi, exista si exemple de alte activitati mult mai solicitante. Spre exemplu, unul din doisprezece soferi a recunoscut ca a utilizat Skype sau FaceTime in timp ce conducea iar 7% dintre soferi s-au uitat la televiziune.

Acest comportament iresponsabil nu este specific doar Marii Britanii si este un fenomen global, sustin sociologii. Practic, acolo unde se afla telefonie mobila, regasim si soferii iresponsabili, preocupati cu butonarea acestui dispozitiv, gasit mai recent ca principala sursa de distragere a atentiei la volan. Iar un alt studiu confirma spusele specialistilor. O analiza recenta facuta de AT&T a dezvaluit ca 33% din 2000 de soferi chestionati au recunoscut ca au utilizat email-ul de serviciu in timp ce conduceau.

Share

Leave a Reply

15 − 13 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373