Stiri

Studiu: Varsta medie a masinilor a crescut

De 8 august 2013No Comments

Efect sau nu al crizei economice mondiale, ultimele analize arata ca media de viata a automobilelor a crescut si va continua sa creasca.  Spre exemplu, in SUA, media de varsta a masinilor aflate in circulatie a crescut de la 9,8 ani la 11,4 ani in ultimul deceniu.

Parcul auto nord-american se ridica la 247 milioane de autoturisme si va ajunge la 260 in 2018.  Chiar si camionetele au cunoscut o crestere in ceea ce priveste media de viata, ajungand dupa un deceniu la o medie de 11,3 ani.

Cifrele sunt explicate de scaderea vanzarilor in perioada 2007-2011, posesorii de masini schimbandu-si masina cu una mai noua tot mai rar. In ciuda unei reveniri a pietei, trendul crescator al varstei medii la masini va continua sa fie pe plus.

Mark Segn, vicepresedintele Polk, conductorul acestui studiu, a explicat: „Sunt timpuri interesante pentru piata de aftermarket. Clientii independenti si lanturile de service-uri ar trebui sa fie atenti la strategiile lor pentru a mentine clientela posesorilor auto, in timp ce retailerii din domeniu au oportunitatea unica de a se extinde si a creste in vanzari”.

Share

Leave a Reply

13 − 10 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373