Stiri

Sub camuflaj, viitorul VW ID.7 este gata pentru lansarea de anul acesta

De 4 ianuarie 2023ianuarie 7th, 2023No Comments
; ; ; ; ; ;

Programat pentru lansarea in productia de serie in al doilea trimestru al acestui an, Volkswagen ID.7 este expus zilele acestea la CES Las Vegas, la adapostul cromaticii tipica prototipurilor. Initial oferit in forma unui sedan electric (posibil liftback) si urmat mai apoi de break, ID.7 va avea la lansare tractiune 2WD, insa este prevazuta in viitor si versiunea 4WD GTX.

Dezvoltat pe platforma electrica modulara MEB, ID.7 masoara 4.940 mm lungime, 1.859 mm latime si 1.529 mm inaltie, cu un ampatament de 2.969. Astfel, se incadreaza in segmentul E, concurent direct cu Tesla Model S. De altfel, VW anunta o autonomie de pana la 700 km (baterie mai mare de 100 kWh) si un coeficient aerodinamic foarte redus (conceptul ID.AERO prezentat in China si care prefigureaza, la randul sau, versiunea de serie, are un Cx de doar 0,23).

ID.7 vine in standard cu o muttime de inovatii precum un nou sistem de infotainment, cu display de 15 inci, head-up display cu realitate augmentata si un sistem de climatizare inteligent. ID.7 detecteaza apropierea soferului de masina – in baza “cheii de contact”, probabil disponibila inclusiv ca o aplicatie smartphone – si porneste climatizarea pe rece sau cald, in functie daca afara este vara, respectiv iarna.

Sistemul detecteaza si pasagerii din masina si indreapta fluxurile de aer mai eficicient, iar aceste fluxuri de aer apar pe noul display si pot fi salvate intr-un profil, daca masina este folosita de mai multi soferi. Sunt si functii speciale, cu activare vocala.

Daca soferul spune “Hello Volkswagen, mainile mele sunt reci!”, atunci masina raspunde pornind incalzirea in volan, iar in acelasi timp fluxul de aer cald este directionat spre maini. ID.7 este al sasea model din familia ID, fiind in acelasi timp unul dintre cele zece noi modele electrice planificate pentru lansare pana in 2026.

Share