Stiri

Subaru STi a ajuns la 30 de ani. Subaru Africa de Sud a creat cel mai puternic STi

De 15 noiembrie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Pentru a aniversa cum se cuvine 30 de ani de la aparitia primului STi, divizia sud-africana a marcii Subaru s-a apucat de una singura si a creat o editie limitata a modelului WRX STi denumita Diamond Edition.

Subaru WRX Sti Diamond Edition a fost pus la punct de echipa tehnica a marcii nipone din Africa de Sud, care a reusit, in fapt, sa creeze cel mai puternic STi de pana acum. Modelul dezvolta din motorul de 2.5 litri 348 cai putere si are un cuplu maxim de 464 Nm.

Titulatura de cel mai puternic Subaru STi poate fi insa contestata de un alt brat al marcii japoneze, cel din Marea Britanie, care in 2010 a lansat editia limitata Impreza STI CS400 cu 395 cai putere si 542 Nm. In cazul acestui model din 2010 in proiect a fost implicata si Cosworth, lucru care ofera noului WRX STi Diamond Edition o oarecare legitimitate privind titlul onorofic disputat. In orice caz, interpretarea sud-africana poate accelera de la 0 la 100 km/h in 5 secunde si atinge viteza maxim de 255 km/h.

Dincolo de puterea motorului, editia Diamond aduce cateva beneficii interiorului, cum ar fi sistemul de sonorizare Harmon Kardon, display de 7 inch cu Apple CarPlay  si Android Auto si o placuta care atesta numarul unic din cadrul editiei limitate la 30 de exemplare.

Share

Leave a Reply

twenty − 2 =