Stiri

Superlativul Phantom devine si mai exclusivist

De 13 mai 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Aflat la cea de-a opta generatie, lansata in 2017, Rolls-Royce Phantom primeste cateva modificari la nivel estetic, al materialelor si al sistemelor de infotainment. Astfel, debuteaza Rolls-Royce Connected, care permite proprietarului sa trimita informatii catre masina direct din aplicatia Whispers, dedicata exclusiv membrilor Rolls-Royce. Astfel se poate naviga imediat spre un eveniment, restaurant sau dealership.

O alta noutate ce marcheaza introducerea lui Phantom Series II, dar si optiunile programului Bespoke o reprezinta Phantom Platino. Denumit dupa finisajul alb-argintiu al platinei, acesta readuce in atentie materialele textile, la sapte ani distanta de prezentarea lui Serenity, un alt Phantom Bespoke ce a explorat materialele, altele decat pielea.

Phanton Platino are scaunele frontale tapitate cu piele, in vreme ce pasagerii din spate sunt rasfatati in doua tipuri de materiale textile: o matase produsa de o filatura italieneasca, care are aspect durabil dar luxos, iar celalalt derivat din fibre de bambus, ales pentru finisajul sau stralucitor.

Ambele materiale redau un motiv original, repetitiv, bazat pe o interpretare abstracta a lui Spirit of Ecstasy. In matase imprimeul este facut la o scara mai mica pentru a crea un finisaj mai stimulativ vizual. Apare, de asemenea, in punctele de contact cheie, cum ar fi cotiera si consola centrala. Tesatura din bambus este brodata cu motive mai mari, prezentand un aspect intalnit in mod obisnuit in designul interior. Acest material mai rezistent este plasat pe elementele inferioare ale interiorului, unde si uzura ar trebui sa fie mai mare.

Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars, spune: „Suntem constienti de stima si dragostea clientilor nostri pentru modelele lor Phantom. Au simtit ca nu poate fi imbunatatit; dar, in timp ce respectam in mod natural aceasta viziune, credem ca este intotdeauna posibil, intr-adevar necesar, sa mergem lin mai departe,  in cautarea perfectiunii absolute.”

In fine, si exteriorul a primit mici retusuri, precum noua linie orizonatala polisata dintre DRL-uri, grila iluminata (ce a debutat pe Ghost) cu motive geometrice mai proeminente si jantele noi, polisate complet si pline, ce amintesc de modelele Rolls-Royce din anii ’20. Modificarile sunt disponibile atat pentru Phantom, cat si pentru Phantom Extended, cu ampatament marit.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373