Stiri

Surse: VW a avut un plan de achizitie a grupului Fiat

De 5 august 2014No Comments

O serie de zvonuri indicau ca VW ar fi interesat de achizitia companiei Fiat, lucru infirmat de ambele parti. Insa noi rapoarte sustin ca primul producator auto al Europei – Volkswagen – a fost interesat de preluarea grupului italian.

Surse citate de publicatia britanica Autocar indica ca specialistii VW au venit anul acesta cu un plan de achizitie care prevedea cumpararea de actiuni la Fiat Chrysler. Odata implinit primul pas, VW urma sa integreze grupul Fiat si sa dea nastere unui super gigant auto care ar fi fost denumit Auto Union.

Planul nu a mers prea departe deoarece marginile de profit au scazut iar achizitia ar fi insemnat o investitie majora. In mod ciudat, eficienta economica a Grupului VW a fost principalul punct de discutie al CEO-ului Martin Winterkorn in urma cu cateva saptamani la o intalnire cu 20.000 de angajati ai companiei.

Atunci, Winterkorn spunea ca vor fi necesare reducerile de costuri si cresterea marginii de profit, discurs care in lumina noilor informatii poate insemna de fapt o strategie pe termen lung a grupului german.

VW si Winterkorn si-au trasat drept obiectiv primul loc mondial in 2018, iar cumpararea Fiat ar putea fi cel mai usor mod de a realiza aceasta performanta. 

Share

Leave a Reply

2 + 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373