HighlightStiri

SUV-ul Aston Martin va primi un nume provenit din limba romani

De 19 martie 2018No Comments

Aston Martin are in dezvoltare primul sau model SUV, prefigurat de conceptul DBX. Modelul de serie, pregatit pentru anul viitor, nu va purta insa numele conceptului, asa cum se credea pana acum.

Aston Martin a lasat sa se inteleaga ca noul model va primi numele Varekai, denumire pentru care marca britanica a aplicat pentru inregistrare. Varekai intra astfel in trendul denumirilor Vantage, Vanquish si Vulcan, in defavoarea celor cu DB. Noua denumire Aston Martin are o origine nomada, provine din limba romani si desemneaza ideea de libertate si accesibilitate.

O traducere apropiata ar fi „oriunde”, semn ca modelul nu va fi limitat de drumurile asfaltate. Andy Palmer, CEO-ul companiei, a declarat ca munca la modelul SUV a inceput in a patra zi dupa ce el a preluat pozitia de frunte din cadrul Aston Martin: „Mesajul meu a fost clar, daca vrem sa supravietuim, trebuie sa facem un SUV”.

Aston Martin Varekai va consemna nasterea unui nou nume insa nu se va indeparta mult de liniile conceptului DBX.  Daca DBX era un concept electric, viitorul Varekai va oferi motorizari AMG V8 si V12 si nu e exclusa o versiune suta la suta electrica.

Share

Leave a Reply

four × three =