StiriElectric

SUV-ul Genesis GV70 a fost electrificat complet

De 19 noiembrie 2021noiembrie 30th, 2021No Comments
;;;;

Genesis a folosit versiunea termica a lui GV70 pentru a dezvolta, conform declaratiilor oficiale o masin care “va stabili noi standarde pentru SUV-urile electrice de lux”. Noul model va fi oferit exclusiv cu tractiune integrala, fiind propulsat de doua motoare, fiecare avand 217 CP si dezvoltand o putere totala cumulata de 489 CP (in modul Boost). Se adauga un cuplu maxim de 700 Nm, in vreme ce demarajul 0-100 km/h se face in 4,5 secunde. GV70 devine si primul genesis care propune o functie specific SUV-urilor, denumita e-Terrain Mode

Desi nu a fost anuntata capacitatea bateriei, Genesis vorbeste despre o autonomie reala de 500 km, conform normelor coreene. Stim ca masina se poate incarca rapid la statii de 350 kW, caz in care bateria se recupereaza de la 10% la 80% in doar 18 minute. Sistemul de incarcare al masinii este inteligent, astfel incat posesorii pot utiliza sistemul de rapid de incarcare de 800V pentru a utiliza infrastructura de 400V si 800V, fara a fi nevoie de un convertor suplimentar. GV70 ofera si tehnologie V2L (Vehicle to Load), care suporta alimentarea unor device-uri externe cu 3,6 kW.

Din punct de vedere al confortului, Genesis ofera un habitaclu inspirat de designul “Beauty of White Space”, cu note de sutenabilitate, combinatie de materiale eco-friendly si un tunel central mai coborat, pentru a face loc unui al doilea nivel de depozitare. Modelul expus la Auto Guangzhou Show a fost vopsit in nuanta Atacama Cooper Matte.

Share