Stiri

Suzuki Swift a castigat premiul anului in Japonia

De 20 noiembrie 2017No Comments
;;;;;

Noul Suzuki Swift, disponibil din luna mai si in Romania, a castigat premiul RJC Car of the Year 2018, cea mai prestigioasa distinctie din Japonia, oferita de Asociatia Jurnalistilor Auto.

2004 a marcat inceputul succesului pentru Swift, devenit in prezent model reprezentativ pentru Suzuki la nivel mondial. Cu fiecare noua generatie, modelul Swift a atras privirile jurnalistilor auto din Japonia, care i-au acordat premiul RJC Car of the Year. Noul Suzuki Swift, disponibil si in Romania la toti dealerii autorizati Suzuki, este cea de-a treia generatie consecutiva care castiga acest premiu prestigios.

In trecut, si alte modele Suzuki precum Wagon R, Hustler si Alto s-au bucurat de aprecierea presei de specialitate din Japonia, obtinand pana acum de 7 ori ravnita distinctie. Pentru editia din acest an a premiilor RJC Car of the Year au fost luate in calcul modele disponibile pe piata din perioada 1 noiembrie 2016 si 31 octombrie 2017, in marea finala clasandu-se sase modele. Dupa votul final, noul Swift a cules laurii, devenind a treia oara celebra.

Printre argumentele cu care noul Swift s-a detasat fata de competitiorii sai s-au numarat designul, gama variata de modele, inclusiv versiunea Swift Sport si inca una hibrid, inovatiile tehnologice cu care este echipat acest model si, desigur, raportul excelent calitate – pret.

Cladita pe noua platforma “HEARTECT” care ofera performante mult imbunatatite, noul Swift a fost construit din materiale foarte usoare si extrem de rigide. O revizuire completa a structurii inferioare si a dispunerii diferitelor componente a dus la folosirea unui cadru foarte rigid, cu o forma usor curbata. Acest aspect ajuta la o dispersare mai buna a energiei, rezultand cresterea sigurantei in cazul unei coliziuni.

Evolutia designului exterior al modelului Swift s-a bazat pe imbunatatirea  caracteristicilor aflate in ADN-ul acestuia. Trasaturile originale ale modelului au fost pastrate, in timp ce elemente inovatoare au fost armonios finisate pe fundamentul vechiului Swift. O silueta joasa, o parte frontala cu forme fluide si linii pline de caracter si emotie se imbina placut cu celelalte elemente de design, rezultand un stil rafinat, debordand de dinamism, perfect adaptat pentru caracterul modelului Swift.

Modelul Suzuki Swift s-a vandut, din 2004, in 5,77 milioane de unitati la nivel global.

 

Share

Leave a Reply

one × three =