Stiri

Taigo este primul SUV coupe VW pe piata europeana

De 2 august 2021august 3rd, 2021No Comments
; ; ; ;

Bazat pe modelul Nivus, comercializat deja in America de Sud, Volkswagen Taigo este versiunea europeana a acestui CUV (Crossover Utility Vehicle) coupe de clasa mica. Acesta se va alatura lui Polo si T-Cross, in zona clasei mici, toate fiind dezvoltate pe platforma MQB-A0. Noul Taigo masoara 4,26 metri lungime, iar spatele taiat, in genul oupe reprezinta prima aparitie de acest gen a marcii pe piata europeana. In plus, nu afecteaza volumul portbagajului, care se afla in topul segmentului, cu 438 litri.

In standard vor fi oferite faruri full LED, instrumente de bord digitale, ultima generatie a sistemului de infotainment MIB3, dar si sisteme de asistenta precum Front Assist cu functie de franare de urgenta in oras si Lane Assist. In functie de versiunea de echipare, Taigo poate fi echipat cu faruri IQ.LIGHT LED, precum si cu IQ.DRIVE Travel Assist, ce ofera functie semi-autonoma de condus pana la 210 km/h.

Volkswagen Taigo va fi fabricat in Spania, la Pamplona si va fi echipat, conform informatiilor oficiale, cu motoarele 1.0 TSI de 95 si 110 CP (cu trei cilindri) si 1.5 TSI de 150 CP, cu transmisii manuale si automate DSG. Tractiunea se face exclusiv pe puntea fata, iar versiuni electrificate sau diesel nu au fost anuntate.  

Share