Stiri

Takata va trebui să înlocuiască încă 40 de milioane de airbaguri cu probleme

De 4 mai 2016No Comments

AR-141209881

Problemele japonezilor de la Takata au început în urmă cu câţiva ani, când descoperirea unui defect la airbagurile produse de ei a determinat autorităţile din Statele Unite să ceară companiei înlocuirea acestora, însă lucrurile se înrăutăţesc şi mai tare după descoperirea unei noi probleme ce ar putea aduce în service încă 40 de milioane de maşini.

Peste 100 de răniţi şi 11 decedaţi în urma accidentelor rutiere au fost legaţi până acum de airbagurile problemă, iar Naţional Highway Traffic Safety Administration din Statele Unite a cerut doar înlocuirea airbagurilor din acelaşi lot, însă avocaţii reuşit să extindă acest recall la un număr record pentru piaţa din SUA.

Problema airbagurilor este generată de compoziţia chimică a capsei care deschide airbagul în urma unui impact, din cauza umidităţii ridicate, aceasta putând exploda prea violent şi poate antrena şi părţi din metal.

Decizia autorităţilor americane de a retrage de pe piaţa toate airbagurile care folosesc acest tip de capsă, fie că este vorba de cele cu probleme sau nu, ceea ce înseamnă că numărul total al acestora aproape se va dubla, ajungând la aproximativ 63 de milioane de unităţi, dintre care până acum au fost înlocuite puţin peste opt milioane. Iniţial, suma vehiculată de analişti pentru întreg procesul de rechemare era de 24 de miliarde de dolari,  sumă care cel mai probabil se va dubla.

Share

Leave a Reply

6 + 8 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373