HighlightStiri

Tata Motors a lansat un SUV electric

De 21 decembrie 2019No Comments

Noul model se numeste Nexon EV si, conform producatorului indian, este „un SUV aspirational pentru cumparatorii ce cauta o experienta de condus emotionala cu zero emisii”. Tata Motors foloseste tehnologia Ziptron, introdusa ca si marca proprie in luna septembrie 2019. Este vorba de o tehnologie de ultima generatie, dezvoltata pentru vehiculele electrice si care ofera, conform producatorului, performante de top in ceea ce priveste autonomia, capacitatea de incarcare si garantia.

Nexon EV este echipata cu un motor electric de 129 CP si 245 Nm, alimentat de o baterie litiu-ion de 30,2 kWh. Tata Motors afirma ca bateria are cea mai eficienta protectie la apa si praf din intreaga industrie, respectand standardele IP67. Pentru a se adapta optim conditiilor climatice din India, pachetul de baterii are sistem de racire cu lichid.

Sunt disponibile doua moduri de rulare, Drive si Sport, fiind de asemenea prezente si alte functii specifice unui EV: Regenerative Braking, Hill Ascent & Descent Assist si Smart Regen and Creep (pentru o franare cu regenerare suficient de puternica incat in traficul urban congestionat soferul aproape nici sa nu aibe nevoia sa apese pedala de frana). Tata anunta o autonomie de peste 300 km, capacitatea de incarcare a bateriei la o statie rapida fiind de 80% in 60 de minute.

Pentru ca soferul si pasagerii sa fie cat mai bine informati si asistati Nexon EV ofera 35 de aplicatii mobile. Habitaclul nu exceleaza prin design, singurul element de interes fiind sistemul de infotainment furnizat de Harman, cu display de 7 inci, care suporta Android Auto si Apple CarPlay.

Tata Nexon EV va avea o paleta de trei culori pentru caroserie, inclusiv bi-nuanta. Pretul de plecare pe piata indiana este de aproximativ 19.000 euro, comenzile fiind deschise on line pe site-ul oficial. Garantia oferita de producator pentru motor si baterie este de opt ani sau 160.000 km.

Share

Leave a Reply

fourteen − 12 =