HighlightStiri

Teaser Honda HR-V: noua generatie se lanseaza in februarie

De 19 ianuarie 2021No Comments

Noua Honda HR-V va primi sistemul de propulsie e:HEV, pe care l-am testat deja pe modelul Jazz. Este vorba despre i-MMD (intelligent MultiMode Drive), format dintr-un motor cu ardere interna si doua motoare electrice (unul cu rol de generator si altul de propulsie).

Sistemul e-HEV are trei moduri de rulare, care se comuta automat, in functie de conditiile de rulare: EV Drive, cand propulsia este strict electrica (bateria furnizeaza energie motoarelor electrice), Hybrid Drive, cand motorul cu ardere interna alimenteaza motorul electric (rotile sunt antrenate exclusiv de motorul electric) si Engine Drive cand motorul cu benzina este conectat direct la roti. Transmisia are o singura treapta, nu mai este clasicul CVT.

In cazul modelului Jazz, se foloseste un motor de 1.5 litri cu ciclu de functionare Atkinson, sistemul hibrid avand o putere totala este de 109 CP. Ramane de vazut daca noul HR-V va avea strict acelasi motor sau o versiune mai puternica.

Honda HR-V va intra in concurenta directa, printre alte modele, cu Toyota CH-R, de asemenea un model hibrid. Prezentarea oficiala a noii generatii HR-V va avea loc pe 18 februarie.

Share