Stiri

Teaser pentru limuzina electrica Mercedes EQS

De 6 martie 2021No Comments
; ; ; ;

Dupa EQC si EQA, Mercedes-Benz va lansa un al treilea model EV, practic varianta electrica a lui S-Class. Dupa ce nemtii au mai aratat imagini cu prototipuri EQS camuflate, acum este prima data cand imaginea ne dezvaluie silueta urmatorului model.

EQS este membrul electric al familiei S-Class si totodata primul care utilizeaza noua arhitectura electrica pentru modelele din segmentul executiv si de lux Mercedes-Benz. Autonomia anuntata este de pana la 700 km

EQS, va fi primul Mercedes-Benz care foloseste noua plansa de bord ce foloseste inteligenta artificiala. Denumita Mbux Hyperscreen, aceasta consta intr-un display curbat de 1,41 metri, acoperit cu o sticla subtire antireflex, care se extinde practic pe intreaga latime a bordului, integrand chiar si gurile de aerisire laterale.

Sub acesta se regasesc trei ecrane separate, unul pentru instrumentarul de bord, unul destinat sistemului de infotainment si climatizare, respectiv un al treilea pentru pasagerul din dreapta, acvtiv doar cand scaunul este ocupat. Cele doua ecrane din urma folosesc feedback haptic si tehnologie OLED.

Modelul EQS va fi produs alaturi de S-Class la Sindelfingen in “Factory 56” si va concura cu Tesla Model S, Porsche Taycan si viitoarele Audi A8 e-Tron si BMW Seria 7.

Share