Stiri

Terrafugia TF-X – Inca o masina zburatoare

Ideea de masina zburatoare este readusa la viata de un concept indraznet care propune decaolare verticala si propulsie cu motoare electrice.

Terrafugia TF-X este deocamdata in stadiul de proiect, iar in cazul in care va ajunge sa fie construita va oferi celui aflat la „volan” o experienta apropiata de cea oferita de un automobil obisnuit.

Decolarea se face vertical cu ajutorul a doua motoare electrice de 300 CP fiecare, in timpul zborului fiind folosit un motor termic de 300 CP. Cu aceste performante Terrafugia TF-X ar trebui sa atinga o viteza maxima de 320 km/h si o autonomie de 800 km.

Pentru a simplifica lucrurile pentru sofer, decolarea si aterizarea se realizeaza automat, asadar pregatirea pentru utilizarea unui astfel de vehicul va dura doar cinci ore.

Pentru ca masina sa decoleze, pilotul trebui sa introduca mai intai locatia pentru aterizare cat si doua locatii de rezerva. TF-X va calcula daca are suficient combustibil pentru a ajunge la destinatie.

Masurile de siguranta nu lasa loc pentru nici o eroare, TF-X fiind capabil sa ajunga singur la una dintre cele trei destinatii, precum si sa aterizeze de urgenta in cazuri speciale.

Daca totul decurge conform planului, mai avem de asteptat 8-12 ani pana cand vom putea vedea pe viu un Terrafugia TF-X. Este prea devreme pentru a vorbi deespre pret, insa constructorul intentioneaza sa produca TF-X in serie, ca masina de super-lux .

Share

Leave a Reply

2 + 13 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373