Stiri

Tesla a ajuns la o valoare de piata de 20 miliarde $

De 28 august 2013No Comments

Tesla Motors, tanara marca auto specializata exclusiv pe masinile electrice, a cunoscut o dezvoltare fantastica in ultimul an. Mai precis, actiunile Tesla au explodat pur si simplu dupa inceperea productiei la Model S si livrarile spectaculoase pentru segmentul de piata al vehiculelor electrice.

O actiune Tesla a ajuns astazi sa fie cotata la bursa la o valoare de 173 de dolari, ceea ce face ca tanara companie auto din California sa aiba o valoare de piata de peste 20 miliarde de dolari. Valoarea a crescut de cinci ori in ultimul an, iar speciliastii de la bursa sustin ca ascensiunea este una incredibila.

Elon Musk, omul din spatele acestei afaceri de succes, a declarat ca spera la 21.000 de livrari ale lui Model S in acest an, urmand ca tinta pentru 2014 sa se dubleze. Boom-ul inregistrat de Tesla este la inceput, sustin analistii. Marca americana va intra pe piata din Europa si cea din China in curand,  vanzarile vor creste spectaculos iar actiunile la bursa la fel.

In aceste conditii, un mic producator din California, care face automobile de nisa, a ajuns pe locul 13 in lume intre producatorii auto, cu o valoare de piata pozitionata chiar sub Kia, dar peste Suzuki. 

Share

Leave a Reply

11 + fourteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373