Stiri

Tesla a avut cel mai productiv trimestru din istorie, cu aproape 35 de mii de masini produse

De 4 aprilie 2018No Comments

Dupa gluma de 1 aprilie a CEO-ului Elon Musk, Tesla a fost zguduita de o scadere a actiunilor pe bursa. Compania nu este deloc in faliment iar primul triumestu din 2018 s-a dovedit, din contra, cel mai productiv din scurta sa istorie.

Mai precis, Tesla raporteaza o productie de 34 494 exemplare in aceasta perioada, dintre care 9 766 sunt ale lui Model 3. Oricat de imbucurator ar fi faptul ca Tesla a reusit sa mareasca ritmul la productia lui Model 3, cifrele raman mai mult decat modeste fata de ceea ce se intampla in industria larga.

In spiritul de marketing caracteristic, Tesla stie sa impacheteze foarte bine orice realizare si mentioneaza in anuntul sau ca este cea mai mare rata de crestere a productiei inregistrata de un constructor auto in epoca moderna.

Mai mult, Tesla spune ca daca este mentinut ritmul, va depasi rata de crestere pe care a inregistrat-o la inceputurile industriei Ford cu Model T. In termeni reali, Tesla a reusit totusi sa produca intr-o saptamana 2 000 de exemplare Model 3, la un obiectiv impus de 5 000 unitati pe saptamana, lucru care ar trebui sa se intample in 3 luni.

Share

Leave a Reply

3 × two =