HighlightStiri

Tesla a demarat productia lui Model Y

De 17 martie 2020No Comments
;;;;;

Desi multi producatori auto isi diminueaza cadenta de productie sau chiar isi inchid temporar fabricile, Tesla a dat startul in plina pandemie productiei crossoverului electric Model Y. Acesta se va produce la uzina din Fremont, California. Din punct de vedere al designului, noul model nu se dezice de la liniile cu care ne-a obisnuit constructorul american, incepand cu partea frontala fara calandru, manerele disimulate in portiere si plafonul plonjat dramatic. Model Y arata ca un Model 3 ceva mai inaltat si proportionat ca un Model X. 

Si nu numai designul este punctul lor comun, ci si partea tehnica, deoarece din punct de vedere dimensional, platforma provine de la Model X, in vreme ce Elon Musk a declarat ca noul crossover va imparti cu Model 3 aproximativ 75% din componente. Iar acest lucru se vede cel mai bine in interior, unde asemanarea cu 3-ul este evidenta. Model Y va putea avea optional un al treilea rand de doua scaune, devenind un model cu sapte locuri, ca si mai marele Model X.

Insa conform unei fotografii postata pe un blog japonez, se pare ca este vorba de doua locuri destinate doar copiilor, avand in vedere spatiul care mai ramane disponibil pentru genunchi si anticipam ca si in zona capului vor fi probleme din cauza plafonului plonjat. Model Y va avea aceleasi patru moduri de gestionare a autonomiei ca si Model 3 si anume: Standard (370 km), Long Range (480 km), Dual-Motor AWD si Performance. In acest ultim program de rulare se atinge si viteza maxima de 240 km/h, respectiv timpul de 3,5 secunde pentru 0-100 km/h. Primele exemplare sunt planificate pentru livrare in toamna acestui an, pretul de pornire ale versiunii de baza in SUA fiind de 39.000 de dolari.

Share

Leave a Reply

1 × 4 =