Stiri

Tesla a depasit valoarea de piata a Daimler si BMW

De 10 decembrie 2018No Comments

Desi inca produce volume mici in comparatie cu gigantii de pe piata auto, Tesla are o valoare la bursa de invidiat chiar si pentru cele mai respectabile companii din industrie.

In plus, capitalul de imagine pe care Tesla il are, gratie faptului ca este o companie suta la suta electrica dar si stilului nonconformist al fondatorului si CEO-ului Elon Musk, a ajuns sa devina mai mare decat capitalul de imagine al unor marci legendare.

Recent, valoarea de piata a Tesla a depasit valoarea de piata a gigantilor Daimler respectiv BMW. Si asta se intampla in contextul in care nici nu poate exista comparatie in termeni de volume produse, fabrici, angajati, venit sau profit. Tesla a ajuns astfel la o valoare de piata de 63,18 miliarde dolari iar Daimler are o valaore de 61,27 miliarde.

Valoarea de piata este generata in primul rand de increderea privind evolutia pe viitor a unei companii, iar Tesla este asteptata sa creasca mult mai mult in anii ce urmeaza in conditiile in care propune produse despre care se spune ca vor reprezenta viitorul.

Share

Leave a Reply

thirteen − 6 =