Stiri

Tesla a intrat pe profit

De 8 aprilie 2013No Comments

Dupa un drum anevoios, tanara companie auto specializata doar in masini electrice va anunta profit pentru primul trimestru al anului.

Tesla va anunta rezultatele financiare aferente primului trimestru si va fi prima data cand tanara companie auto va inregistra profit. Vestea a dus la cresterea actiunilor la bursa iar compania din California a ajuns sa valoreze 5 miliarde de dolari. Anul trecut, Tesla a lansat al doilea model  – Model S -, din care a livrat 4.750 de unitati inca din primele trei luni ale anului.

Producatorul de vehicule electrice va lansa versiuni superioare ale lui Model S si va renunta la varianta de baza, cea echipata cu bateria de 40kWh, care a reprezentat doar 4% din vanzari.

Clientii care au optat pentru aceasta versiune vor primi in schimb modelul de 60 kWh care dispune de un motor de 302 CP in loc de 235 CP cat ar fi avut pe modelul de baza.

Celelalte versiuni de baterie sunt de 60kWh si 85kWh. Vanzarile din primul trimestru au depasit tinta impusa de conducerea companiei.

Robert Gherghe

robert@voom.ro

Share

Leave a Reply

17 − 17 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373