Stiri

Tesla anunta disponibilizarea a 9% dintre angajati

De 13 iunie 2018No Comments

Elon Musk a anuntat direct pe contul personal de Twitter ca Tesla, companie pe care a fondat-o si o conduce, va disponibiliza 9% din forta de munca. Scopul disponibilizarii masive este de a aduce compania americana producatoare de automobile electrice pe profit. Elon Musk spune ca in ciuda acestei decizii, productia la Model 3 nu va fi afectata.

CEO-ul Tesla sustine ca aceasta masura drastica trebuie luata neaparat pentru a echilibra balanta contabila a companiei.  Pierderile companiei la finalul primului trimestru al anului au fost de 784,6 milioane dolari.

Elon Musk sustine ca a venit timpul unei reorganizari interne, intrucat Tesla a crescut masiv in ultimii ani si multe posturi din cadrul organigramei au fost duplicate. Daca acestea aveau o justificare in trecut, in prezent dublurile de pe posturi nu-si mai au sensul, conform explicatiei lui Musk.

Ca parte a acestui efort de reorganizare si necesitatea reducerii costurilor pentru a deveni profitabili, am luat aceasta decizie grea de a disponibiliza aproximativ 9% dintre colegii nostri”, scrie Elon Musk.

Share

Leave a Reply

fifteen − six =