Stiri

Tesla face profit pentru prima data in istoria sa de 15 ani

De 29 octombrie 2018No Comments

Pentru prima data de la infiintarea sa, Tesla a raportat un profit in trimestrul al treilea al anului in curs. Compania din California producatoare de masini electrice anunta un profit net de 312 milioane dolari pentru perioada mentionata.

Rezolvarea problemelor legate de productie respectiv onorarea comenzilor existente la Model 3 sunt sursele acestui reviriment financiar. Livrarile la Model 3 au atins un prag record in trimestrul III din 2019, ajutand compania sa stranga venituri de 881 milioane dolari.

Tesla ajunge astfel la un capital de 3 miliarde dolari la finalul lunii septembrie. Dincolo de calculele financiare, Tesla reuseste sa intre pe profit dupa ce in al doilea trimestru al anului inregistrase pierderi de 715 milioane dolari iar in aceeasi perioada a anului precedent pierderile erau la 619 milioane dolari.

In cei 15 ani de cand exista compania auto, este primul trimestru cand a fost realizat profit, motiv suficient pentru Elon Musk sa promita actionarilor ca aceste este doar inceputul.

Share

Leave a Reply

5 × 5 =