Stiri

Tesla inregistreaza record de vanzari pe segmentul electric in iulie

De 2 august 2018No Comments

Confruntata cu probleme serioase in ceea ce priveste capacitatea de productie si incapacitatea de a produce profit, Tesla Motors isi linisteste actionarii in urma publicarii cifrelor financiare aferente trimestrului al doilea al anului.

Marca de masini electrice din Palo Alto  nu a reusit sa faca profit nici in al doilea trimestru al anului (aprilie-iulie), pierderile inregistrate fiind de peste 700 milioane dolari, insa vine pe un trend ascendent. Chiar si asa, Tesla a reusit sa ajunga la un ritm mai bun de productie – circa 5 000 unitati pe saptamana – iar cifrele de vanzari au crescut in mai si iunie si au explodat prin comparatie in iulie.

Mai precis, Tesla Model 3 a fost campionul marcii de eletcrice cu vanzari estimate de surse neoficiale la 14 250 in iulie, record pentru un model electric intr-o singura luna. Daca va continua acest trend, Model 3 are sanse serioase sa se bata cu cele mai vandute masini electrice de pe piata mondiala pana la finele lui 2018.

Tesla s-a limitat sa publice deocamdata doar datele financiare si sa explice ca Model 3 a inceput sa genereze un usor profit, in contextul cresterii capacitatii de productiei si taierilor masive de costuri. Marca americana anunta ca va continua sa eficienteze procesul de productie si spera ca va ajunge sa produca 10 000 unitati pe saptamana din 2019.

Share

Leave a Reply

eighteen − seven =