Stiri

Tesla micsoreaza masiv preturile si in Romania, cu pana la 10.000 de euro

De 13 ianuarie 2023februarie 16th, 2023No Comments

Dupa scaderile de pret din Asia si SUA, Tesla a operat asta noapte o reducere spectaculoasa a preturilor modelelor sale. Reducerea este substantiala, de pana la 20% in cazul anumitor versiuni. Spre exemplu, un Model Y cu tractiune spate, la care reducerea a fost cea mai mare, costa acum 46.990 euro, toate taxele incluse. In conditiile aplicarii stimulentului Rabla, pretul ajunge la aproximativ 37.000 de euro, ceea ce este deja fara concurenta. Model Y se apropie acum foarte mult de pretul lui Model 3 cu tractiune spate, care are un pret de lista de 44.990 euro (in jur de 35.000 prin (programul Rabla).

Ieftinirea modelelor Tesla a inceput in urma cu cateva saptamani in China si tarile din jurul acesteia, a continuat in SUA la inceputul acestei saptamani si acum ajunge si in Europa. Reducerile au adus si un val de proteste, cel putin in China, unde proaspetii proprietari ai vehiculelor achizitionate la vechile preturi au cerut compansatii, pe care Tesla nu a acceptat sa le ofere. Tesla nu a comunicat oficial daca comenzile deja lansate, dar neridicate, vor beneficia de noile preturi, chiar daca au fost contractate inainte de aceasta ieftinire.

In SUA, reducerea cea mai mare a fost tot la Model Y, care ajunsese in situatia de a nu se califica pentru ajutorul oferit de guvern la achizitionarea vehiculelor electrice. Peste Ocean, Un Model Y cu tractiune spate nu este considerat SUV pentru ca nu are masa proprie suficient de mare pentru a intocmi conditiile, insa are un pret prea mare pentru a se incadra la categoria turismelor care primesc grantul.

Actuala oferta de pret Tesla in Romania se poate consulta aici.

Share