Stiri

Tesla Model S a stabilit un nou record european

De 26 august 2013No Comments

Autonomia limitata a automobilelor cu propulsie electrica este inca factorul principal care lucreaza in detrimentul acestei tehnologii. Din aceasta cauza, o echipa olandeza si-a propus sa obtina un nou record mondial de autonomie pentru un model electric, cu scopul de a demonstra ca acestea sunt perfect utilizabile in viata de zi cu zi.

Testul a avut loc in Olanda, pentru ca aici este cartierul general Tesla pentru Europa si tot aici a fost livrat si primul model. Modelul folosit a fost un Tesla Model S cu care echipa a reusit sa parcurga 624 km cu o singura incarcare, cu aproximativ 50% mai mult decat autonomia estimata a acestui model.

Desi impresionanta, distanta nu a fost suficient de mare pentru a stabili un nou record mondial, insa a fost inregistrat un nou record european. 

Testul a foste realizat pe drumurile publice in conditii normale de trafic, viteza medie inregistrata fiind de 38,6 km/h. Recordul mondial apartine americanului David Metcalf care a reusit sa parcurga, tot cu un Tesla Model S, distanta de 680 km ruland cu o viteza constanta de 29 km/h.

Share

Leave a Reply

four × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373