Stiri

Tesla Model X ajunge la 240.000 $ pe piata neagra din China

De 8 august 2016No Comments

490596050

Romanii pot primi 5.000 euro pentru achizitionarea unei masini electrice, dar asta nu pare sa-i intereseze prea mult. E adevarat ca lipsa infrastructurii de incarcare a masinilor electrice devine scuza perfecta.

La zeci de mii de kilometri distanta, in China, unde Tesla si-a facut deja aparitia pe cea mai mare piata auto a lumii, numarul de masini ale producatorului din California nu ajunge pentru toata lumea. Astfel, s-a ajuns ca pe piata neagra noul Tesla Model X sa coste nu mai putin de 240.000 dolari, cu aproximativ 70.000 dolari mai mult decat pretul de lista la dealer.

Oportunistii au simtit gustul profitului si au pus la punct o adevarata schema prin care chinezii pot pune mai repede mana pe un Tesla Model X. Cumpara masinile din SUA, le pun pe nave de transport si aduc in China unde sunt vandute la supra-pret.

Daca un Model X P90D costa circa 115.000 dolari in SUA si vreo 170.000 in China, pe piata neagra pretul ajunge sa fie mult mai mare. Astfel de importuri nu sunt ilegale in China, dar ele vin cu un pret pentru client.

Si nu ne referim la pretul de achizitie, ci la lipsa garantiei care trebuie asumata si la blocarea functiei de navigatie, intrucat Google Maps nu e functionabil pe teritoriul Chinei.

Share

Leave a Reply

3 − 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373