Stiri

Tesla se va numi Tuosule in China

De 21 august 2013No Comments

Tesla intentioneaza sa se extinda si pe piata din China. Producatorul de automobile electrice din Palo Alto are o disputa asupra numelui, inregistrat de  Zhan Baosheng inca din 2006 in China.

Compania americana l-a revendicat abia in 2009, insa nu a obtinut drepturile nici acum asupra lui. Cum inregistrarea drepturilor de autor este complicata in China, oficialii companiei americane planuiesc o noua abordare. Mai precis, acestia doresc sa lanseze produsele marcii sub denumirea de Tuosule, care intr-un dialect chinez vorbit in Honk Kong inseamna Tesla.

Tesla Motors i-a oferit proprietarului denumirii din China circa 326.000 de dolari, insa acesta a cerut 32 de milioane de dolari. Americanii n-au renuntat inca la lupta, iar cum  Baosheng nu are de gand sa-l foloseasca, ar putea fi obligat sa renunte la el. Pana atunci, masinile electrice din California vor fi lansate pe piata din China sub numele de Tuosule. 

Share

Leave a Reply

eight − six =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373