Stiri

Tesla si Panasonic vor construi cea mai mare fabrica de baterii cu Litiu

De 4 august 2014No Comments

Constructorul american Tesla si-a propus sa revolutioneze industia bateriilor, drept pentru care s-a aliat cu Panasonic pentru construirea celei mari fabrici de pana acum.

Tesla se pregateste de lansarea lui “Model 3”, pentru achizitionarea caruia clienti ar trebui sa fie scutiti de “taxa” exclusivista data de pretul bateriilor, acestea urmand sa fie produse, teoretic, la un pret nult mai mic.

Noua fabrica, denumita sugestiv “Gigafactory”, va fi construita in sud-estul Statelor Unite, unde vor fi create aproximativ 6.500 de noi locuri de munca. Intelegerea prevede ca Tesla sa se ocupe de amenajarea si gestionarea spatiului si a cladirilor, in sarcina celor de la  Panasonic revenind partea de productie si achizitionarea echipamentelor necesare.

Noua fabrica va schimba felul in care bateriile sunt construite pe scara larga, fapt care va asigura, pe langa productia necesara modelului Model 3, un pret mai mic al bateriilor, indiferent de domeniul de aplicare. 

Share

Leave a Reply

3 × three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373