HighlightStiri

Tesla “urca” pe Wall Street

De 22 ianuarie 2020No Comments

Capitalizarea Tesla continua accentuat, astfel ca valoarea marcii a trecut de pragul de 100 de miliarde de dolari, dupa ce actiunile companiei au inregistrat o crestere de 3% inainte de ultima sesiune la bursa. Practic, in 24 de ore Tesla a castigat 10 procente, iar de la inceputul anului si pana acum mai mult de 30 de procente, depasind Volkswagen si fiind in urma Toyota, care pastreaza iun avans considerabil (200 de mioiarde de dolari).

Tesla traverseaza o perioada financiara bursiera excelenta, dupa ce in urma cu putin timp a depasit in valoare cumulata Ford si General Motors la un loc, iar apoi a devenit producatorul auto cu cea mai mare valoarea in istoria bursiera a SUA. 

Cresterea are loc pe fondul cresterii vanzarilor si a planurilor de expansiune in Europa si China (unde deja a inaugurat noua fabrica si a demarat vanzarile de automobile made in China). Ultimele acuzatii cu privire la un presupus defect al sistemului de acceleratie, care ar fi actionat involuntar de dorinta soferului nu au reusit sa strice trendul ascendent.

In ceea ce il priveste, Elon Musk cresterea valorii unei actiuni la minim 554 dolari ar insemna realizarea unui target ce i-ar aduce o recompensa de 346 milioane de dolari, suficient pentru a-si creste participatia (care este de 20% in prezent).

Share

Leave a Reply

12 + 9 =