Stiri

Tesla va anunta in curand unde va construi gigafabrica de baterii litiu-ion

De 30 aprilie 2014No Comments

Tesla a anuntat la inceputul acestui an planurile de a construi o gigafabrica care sa asambleze un numar nemaiintalnit de baterii litiu-ion, necesare propulsarii vehiculelor electrice dezvoltate de tanara marca auto din California.

Patru state din SUA – Arizona, Nevada, Texas si New Mexico – au dus campanii intensive de lobby pentru a determina producatorul Tesla sa investeasca cele 5 miliarde de dolari si asigura 6.500 de locuri de munca pe teritoriul lor. Mai nou, Elan Musk, CEO Tesla, va anunta in curand locatia exacta, iar surse apropiate spun ca cel putin doua state vor fi beneficiarele acestei gigafabrici.  

Vrem sa minimalizam riscul de a nu ne incadra in timp si vom merge pe cel putin doua state. Important e ca gigafabrica sa fie construita si sa functioneze cat mai repede”, spune tanarul antreprenor american.

Ceea ce a declarat Musk a nascut mai multe interpretari. Una ar fi ca fabrica va fi construita la granita a doua state, alta interpretare ar fi ca viitoarea facilitate de productie a bateriilor litiu-ion va fi construita mai intai intr-un stat, iar ulterior va mai fi nevoie de inca o fabrica.  

Share

Leave a Reply

4 × 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373