Stiri

Tesla va avea un rival construit in China

De 31 august 2015No Comments
; ; ; ;

858773641954876802-w850

Pana acum, constructorul american domina piata automobilelor electrice, insa situatia este pe cale sa se schimbe, iar amenintarea vine direct din China.

Proprietarul companiei Leshi Internet Information & Technology Corp (LeTV), miliardarul chinez Jia Yueting, a anuntat ca va investi in dezvoltarea unui automobil complect electric ce va rivaliza cu Tesla Model S. Pentru obtinerea fondurilor, Yueting a vandut actiuni la compania sa in valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Ambitiosul plan ar trebui sa dea roade in 2017, cand noul model ar trebui sa fie gata daca totul decurge fara incidente, si desi termenul pare imposibil pentru construirea unui vehicul electric de la zero, cei 600 de ingineri si designeri ce au fost deja angajati pe acest proiect reprezinta o garantie suficienta pentru moment ca nu este vorba doar de o idee si ca vom vedea niste rezultate concrete.

Unii dintre noii angajati provin de la companii mari din domeniu, ca BMW, General Motors si chiar Tesla, iar seful proiectului este Tony Nie, fost angajat Lotus.  Toate componentele noului model vor fi dezvoltate de la zero, inclusiv motoarele electrice si bateriile.

Asteptam cu interes salonul auto de la Beijing din aprilie 2017, unde ar trebui sa fie prezentat noul vehicul electric 100% chinezesc, Le Supercar.

Share

Leave a Reply

five × 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373