Stiri

Tesla va construi o fabrica la Shanghai

De 11 iulie 2018No Comments

Tesla a semnat o intelegere cu autoritatile din Shanghai pentru construirea unei fabrici in metropola chineza care ar urma sa produca anual 500 000 de automobile. Denumita oficial Gigafactory 3, noua facilitate de productie Tesla va fi amplasata in Lingang, in zona de liber-schimb.

Tesla va primi astfel o pozitie unica in industria auto din China, urmand sa fie prima fabrica auto straina care apartine in totalitate constructorului auto, fara un joint-venture cu o companie locala. Tesla beneficiaza de aceasta exceptie de la lege,  deoarece produce masini suta la suta electrice.

Mai mult, Gigafactory 3 are mari sanse sa fie cea mai mare investitie straina pe pamant  chinezesc, depasind astfel investitia lui Walt Disney de 5,5 miliarde dolari pentru construirea Shanghai Disney Resort.

Autoritatile din Shanghai si Tesla au semnat un Memorandum de Intelegere prin care se specifica ca fabrica va avea sectii de cercetare si dezvoltare dar si divizie de vanzari. Presa chineza anunta ca lucrarile vor demara de la inceputul anului viitor, lucru care nu a fost inca confirmat de Elon Musk.

Anuntul fabricii Tesla din China vine la scurt timp dupa ce preturile la modelele Tesla au crescut cu 20% in urma taxelor impuse de guvernul de la Beijing ca raspuns la razboiul comercial din SUA si China, initiat de politicile presedintelui american Donald Trump.

Share

Leave a Reply

1 + 10 =