Blog

„The best or nothing” la TIFF

De 11 iunie 2013No Comments

Doi ochi albaștri ascunși sub bucle blonde privesc spre farul unui Mercedes. Posesorul lor, un copil de 6 ani, născut la Cluj, se îndreaptă spre mașină și mângâie lin aripa limuzinei. Ca pe o iubită din viitor. E ziua lui și ca orice băiat și-ar dori-o, chiar pe asta. El pleacă cu gândul la ea, tras de mamă, care se uită ciudat la mine când îi transmit puștiului, zâmbind, că e un Mercedes.

Pe figură lui rămâne dovadă unei amintiri salvate pentru totdeauna undeva într-un folder al minții. Mașină rămâne locului, parcă ușor indiferentă, așteptându-și oaspeții de onoare. 

Poartă cu mândrie însemnele  TIFF.12 Transilvania Internațional Film Festival Cluj-Napoca 31.05-9.06.13 Mașină Oficială. De șase ani de zile Mercedes joacă acest rol, de 6 ani este mobilul excelenței în cadrul TIFF. 

TIFF este un fel de carnaval al Clujului. Cine n-a ajuns la Cluj în timpul festivalului, n-a văzut nimic. Vă jur! Orașul clocotește sub puhoaiele de cinefili, cineaști, jurnaliști, turiști și alte vietăți atrase de lumea filmului . Dar localnicii s-au obișnuit cu asta, aglomerația le tulbură ușor liniștea însă nu într-atât încât să-și piardă calmul cultivat de secole. Taximetriștii prospera, dar rămân decenți, chelnerițele zâmbesc cu o grimasă de oboseală în obraji, dar te servesc civilizat, bucătarii închid mai devreme, dar șaorma a cucerit și Ardealul. Viață are ritmul ei la Cluj iar TIFF-ul vine să-i ofere, în dar, spectacolul.

De 6 ani Mercedes-Benz România adera la această nebunie semnată de Tudor Giurgiu și numeroasa lui echipă și de 6 ani oferă un premiu de excelență. După Radu Beligan (2008), Mircea Albulescu (2009), Liviu Ciulei (2010), Lucian Pintilie (2011), scenograful Helmut Stürmer (2012), a venit și rândul unei doamne, cea care a devenit „doamna filmului romanesc” – Luminița Gheorghiu.  Limuzina își aprinde luminile, ușile sunt trase la locul lor, ca niște ferestre ce acoperă fețele actorilor, Excelența Sa o ia din loc. Copilul blond visează la ea. TIFF-ul rămâne, ca amintire.

Share

Leave a Reply

17 − 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373