Special

Tiriac Collection participa la Concursul de Eleganta de la Florenta

De 10 septembrie 2018No Comments

Exponatele apartinand Tiriac Collection Rolls-Royce Phantom III Sports Saloon, Bentley Mark VI si Mercedes-Benz 540K Cabriolet A, participa anul acesta la Concursul de Eleganta „Alla Corte dei Medici”, care va avea loc in perioada 8 – 9 septembrie 2018 la Florenta, in Itallia.

Exemplarul Rolls-Royce Phantom III Sports Saloon este fabricat in 1937, la Derby. In perioada 2012-2014, exponatul a fost complet restaurat de inginerii Tiriac Collection, iar in 2014, a obtinut premiul special al juriului pentru restaurare, in cadrul Concursului de Eleganta desfasurat anual la Sinaia.

Unitatea Bentley Mark VI, apartinand Tiriac Collection, a fost produsa in 1948, fiind una dintre cele 35 de exemplare Bentley a carei caroserie a fost ansamblata de compania Graber. Exemplarul  a castigat o serie de distincii, printre care ”Best of Class” la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach si alte premii RROC – Rolls-Royce Owners Club.

Exemplarul Mercedes-Benz 540K Cabriolet A  prezentat de Tiriac Collection in cadrul Concursului de Eleganta de la Florenta este unul dintre cele 83 de unitati Cabriolet „A” produse de-a lungul timpului. Printul Bernhard al Olandei si Jack Warner, fondatorul Warner Brothers Studios se numara printre cei care au detinut exemplare similare. Modelul a castigat Locul 1 la categoria „Antebelice Cabriolet” si titlul  „Best of Show” in cadrul editiei 2018 a Concursului de Eleganta de la Sinaia.

Prezenta Tiriac Collection in cadrul in cadrul evenimentului de la Florenta, din septembrie 2018, nu este o premiera. La editia din 2017 a Concursului de Eleganta „Alla Corte dei Medici”, juriul a premiat doua exponate apartinand Tiriac Collection inscrise in competitie: Rolls-Royce Phantom II – declarat marele castigator al competitiei prin acordarea titlului „Best of Show 2017” si Messerschmitt KR 200 – desemnat ”Best of Show Referendum del Pubblico”, fiind modelul cel mai apreciat de publicul vizitator.

Concursul de Eleganta „Alla Corte dei Medici” a fost lansat in anul 1903, in timpul vizitei la Florenta a regelui Vittorio Emanuele al III-lea si a Reginei Margherita, cand s-a organizat in premiera un concurs de eleganta pentru automobile. Pentru prima editie, concurentii au avut o prezenta inedita, decorandu-si automobilele cu flori culese din propriile gradini. Editia 2018 a concursului se desfasoara in Piata Pitti, in zilele de 8 si 9 septembrie.

Share

Leave a Reply

2 × four =