Stiri

Tiriac Collection se imbogateste cu un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

De 8 septembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

In cadrul unui eveniment gazduit la Centrul Porsche Bucuresti, Ion Tiriac a dezvaluit cel mai recent membru al colectiei sale: un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Parte a unei editii limitate la doar 992 de unitati, modelul se evidentiaza la interior prin placa din aur pe care este inscriptionat numarul „009 / 992”, iar la exterior prin pachetul grafic de pe usi, unde este afisat, de asemenea, numarul “009”.

Am achizitionat primul meu Porsche in anul 1975. Porsche este o marca fascinanta, care a excelat permanent la capitolele design si performanta. Acest exemplar Porsche este produs in 2020, intr-o serie destul de limitata, de 992 de unitati. Am tinut ca aceasta editie sa aiba un exponat aici, in Romania, la Tiriac Collection. Numarul 007 era a lui James Bond, 008 al nu stiu cui, eu am primit numarul 009, corelat zilei mele de nastere. Nu este o jucarioara frumoasa, este o treaba tehnologica care iese din comun,” a declarat Ion Tiriac. Acesta a relatat si povestea placutelor de aur semnate Porsche si dispuse pe masinile de la Tiriac Collection: “Ar trebui sa mi-o semnezi in aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a raspuns ca ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar masini foarte bune. Semnaturi pot sa imi dea, dar nu gratis. Si de atunci am eu de fiecare data placuta, iar cand iese o masina noua pentru Tiriac Collection, domnul Porsche o personalizeaza.”

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition este un 911 de generatie 992, cu elemente de design din anii 1950 si inceputul anilor 1960, fiind primul dintre cele patru piese de colectie din strategia Heritage Design dezvoltata de Porsche pentru a celebra emotia masinii sport care s-a afirmat pe soselele si pe circuitele de curse de-a lungul anilor.

Astfel, vopseaua Cherry Metallic, unica pentru aceasta editie speciala, pachetul grafic pe usi si pe aripile frontale, care aminteste de primele masini de curse ale companiei, plus autocolante cu numere inspirate din motorsport, pe portiere, se numara printre caracteristicile personalizate ale editiei Heritage. De asemenea, este prezent logo-ul Porsche de pe prima generatie 911, din 1963. Designul exterior este completat de jantele Carrera Exclusive de 20/21 inci, etriere negre in locul celor standard , de culoare rosie, la 911 si o emblema Porsche Heritage situata pe grila capotei motorului.

Interiorul acestui exemplar al editiei limitate 911 Targa are un design la fel de nostalgic, cu piele in doua culori, Bordeaux Red si Atacama Beige, scaune din velur si usi tapitate, precum si un turometru analog si un cronometru cu aspect clasic montat pe bord. Echipat cu un motor turbo de 3,0 litri care dezvolta 450 CP si un cuplu de 530 Nm, Heritage Edition atinge 100 km/h intr-un timp de 4,4 secunde si poate ajunge la o viteza maxima de 304 km/h. 

Masina poate fi admirata la Tiriac Collection, programul de vizitare pentru publicul larg fiind de vineri pana duminica, in intervalul orar 10:00-19:00. Costul biletului este de 15 lei pentru adulti si 7,5 lei pentru elevi, studenti si pensionari. Copiii cu varsta de pana la 6 ani inclusiv beneficiaza de acces gratuit.

Share