Stiri

Toate modelele Grupului PSA indeplinesc noile norme WLTP

De 29 august 2018No Comments

Toate modelele Peugeot, Citroen, DS, Opel si Vauxhall sunt certificate conform noii proceduri de testare WLTP (Worldwide harmonized Light Vehicles Test Procedure), care reflecta intr-un mod mai realist consumul de carburant, anunta Grupul PSA intr-un comunicat de presa.

Datorita unor progrese tehnologice solide facute in asteptarea noilor reglementari – SCR „Reducerea Catalitica Selectiva” si filtrul de particule pentru motoarele pe benzina GPF „Gasoline Particulate Filter” – Grupul PSA se pozitioneaza asadar in fruntea plutonului constructorilor auto atunci când vine vorba de implementarea standardelor.

Gilles Le Borgne, Vicepresedinte Executiv pentru Calitate si Inginerie in cadrul Grupului PSA, declara: „Alegerile noastre tehnologice pentru tratarea emisiilor poluante, cum ar fi SCR pentru toate motoarele diesel (lansat in 2013) si, mai recent, GPF pentru motoarele pe benzina cu injectie directa ne permit sa oferim clientilor nostri vehicule compatibile si ecologice. Acest lucru ne va permite sa ne mentinem pozitia de lideri in ceea ce priveste reducerea emisiilor”.

WLTP este un test mai riguros si de o durata mai mare, dezvoltat pentru a reflecta mai bine in ochii clientilor consumul real si emisiile de noxe, fata de reglementarile anterioare NEDC. Urmatorul pas va fi viitorul standard Euro 6.d-Temp, care se va aplica incepând cu luna septembrie 2019. Acesta va tine seama, de asemenea, de emisiile poluante (NOx, CO si alte particule) masurate in conditii de trafic real pe drumuri publice.

Share

Leave a Reply

fourteen + eight =