HighlightStiri

Topul celor mai cautate marci auto pe Google

De 5 noiembrie 2018No Comments

Compania de asigurari Veygo a publicat o lista cu cele mai cautate marci auto pe Google in diferite tari sau regiuni ale lumii iar rezultate arata ca producatorii asiatici domina la nivel mondial.

Cand a tras linie, cercetarea a dezvaluit ca cel mai cautat brand auto la nivel mondial pe  Google este Toyota, lider in 57 dintre cele 171 tari pe care analiza le-a cuprins. Lunar au fost 7,8 milioane de cautari dupa cuvantul Toyota, in timp ce Honda a inregistrat circa 7 milioane iar Ford 6,4 milioane. Toyota s-a impus in tari precum Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Finlanda, Filipine si altele.

BMW a ocupat locul al doilea la nivel mondial, cu 25 de tari unde a fost cel mai cautat brand auto pe Google. Locul al treilea a fost ocupat de Mercedes-Benz, cu 23 de tari.

In nu mai putin de 12 tari, brandul italian Lamborghini, care produce circa 3 500 masini pe an, a iesit lider in cautarile utilizatorilor de Google, iar una dintre aceste tari era Venezuela, tara aflata intr-o profunda criza economica. In coada clasamentului s-a aflat Pagani, un producator foarte mic de altfel, insa tot in coada clasamentului s-au pozitionat si marci precum Acura sau Chrysler. In Romania, cele mai multe cautari pe un brand auto au fost inregistrate in 2017 de catre Volkswagen.

Share

Leave a Reply

one × 5 =