Special

Topul celor mai scumpe numere de masina

De 27 septembrie 2012No Comments

Va prezentam un top al celor mai scumpe placute de inmatriculare scoase la licitatii pana acum. Cele mai scumpe numere de masina au ajuns la ordinul milioanelor de dolari. Sa detii o masina de lux, eventual un brand exclusivist, nu mai este destul pentru unele persoane extrem de bogate.

Dorinta de a iesi in evidenta, de a arata importanta persoanei este un exercitiu de imagine pentru care trebuie cheltuiti bani buni cand vine vorba despre masini. Exista cazuri rare in care un model auto este disponibil intr-un singur exemplar, iar pentru a face distinctia intre posesori se apeleaza la altfel de trucuri. Unul dintre ele, devenit o industriei in tarile arabe bogate, este personalizarea placutei de inmatriculare.

Astfel, in functie de posibilitati, se platesc sute pana la mii de dolari pentru un simplu numar de inmatriculare. Insa pentru a obtine cele mai importante numere de masina este nevoie sa platesti adevarate averi. Pentru milionarii din Golf a devenit o competitie disputata cel mai adesea pe terenul caselor de licitatii, sumele pentru care s-au achizitionat unele placute de inmatriculare atingand ordinul milioanelor de dolari. Nu mai putin de 37 dintre primele 50 cele mai scumpe placute de inmatriculare au fost cumparate de persoane din Emirate, iar cele mai scumpe sunt detinute de milionarii din Abu Dhabi.

Numar de masina: No. 1

Tara: Abu Dhabi

Anul vanzarii: 2008

Pret: 14,3 mil.$

Fara sa fie facuta din aur masiv sau personalizata cu diamante, o extrem de simpla placuta de inmatriculare cu numarul 1 pe ea a costat peste 14 milioane de dolari, record mondial la acest capitol. Un influent om de afaceri arab, pe nume Saeed Abdul Ghafour Khouri, a platit 14,3 milioane de dolari dupa o licitatie organizata in hotelul Palace de 7 stele. “Am dat atatia bani pentru ca vreau sa fiu cel mai tare din lume”, a declarat membrul unei familii influente din Abu Dhabi.

Numar de masina: 2012 OG

Tara: Marea Britanie

Anul vanzarii: 2012

Pret: 7,3 mil. $ 

Cel mai mare eveniment al acestei veri este Olimpiada de vara organizata de Londra. Capitala Angliei este gata de o noua editie a Jocurilor Olimpice iar prestigiosul eveniment genereaza, cu cateva saptamani inainte de a incepe, un interes deosebit. Sportivii din intreaga lume se vor intrece la diverse discipline, iar oamenii de afaceri se vor lupta pentru o placuta de inmatriculare emisa special cu aceasta ocazie. Numarul 2012 OG (Olimpic Games – n.r.) va fi scos la licitatie pentru 7,3 milioane de dolari. 

Numar de masina: No. 5

Tara: Abu Dhabi

Anul vanzarii: 2008

Pret: 6,88 mil.$ 

Petrolul care curge ca apa la robinet in Abu Dhabi permite celor care-l exploateaza sa detina adevarati munti cu bani. Este motivul pentru care aproape 7 milioane de dolari pentru o placuta de inmatriculare cu numarul 5 nu este decat un simplu moft. Talal Ali Mohammad Khouri a fost cel care practic a donat aceasta suma, in cadrul unei licitatii organizate in scopuri caritabile. 

Numar de masina: No. 7

Tara: Abu Dhabi

Anul vanzarii: 2008

Pret: 4,6 mil.$ 

Dupa numarul 1 si 5 urmeaza numarul 7 la Abu Dhabi. Pentru el s-au platit doar 4,6 milioane de dolari, in cadrul unei licitatii organizate de guvern.

Numar de masina: No. 9

Tara: Abu Dhabi

Anul vanzarii: 2008

Pret: 4,19 mil,$

Clubul placutelor de inmatriculare cu o singura cifra, introdus de politia din Abu Dhabi, contine cinci versiuni iar numarul 9 se regaseste printre ele. Pentru 4,19 milioane de dolari acesta a intrat in posesia unui detinator de McLaren Mercedes SLR. 

Numar de masina: Facebk

Anul vanzarii: 2012

Pretul: 1,2 mil.$

Numarul de inmatriculare care face referire la cea mai mare retea de socializare din lume – Facebook- a fost scos la licitatie de un dezvoltator web care detinea proprietatea intelectuala. Numarul a fost vandut pentru 1,2 milioane de dolari direct de pe internet. 

Numar de masina: F1

Anul vanzarii: 2008

Tara: Marea Britanie

Pret: 870.000 $ 

Revenind in zona unde civilizatiile au alte valori, o placuta de inmatriculare cu numarul F1 poate fi ravnita de multi fani ai sporturilor cu motor. Placuta inregistrata de consiliul local din Essex inca din 1904 a fost cumparata de investitorul din Formula 1 Afzal Kahn. A fost o placuta folosita pe un Volvo S80 de catre presedintele consiliului din Essex si a ajuns numar de masina pe un Mercedes SLR pentru 800.000 de dolari.

 Numar de masina: No 6

Tara: SUA

Anul vanzarii: 2008

Pret: 675.000 $ 

In Statele Unite numerotarea nu trebuie sa aiba o semnificatie, precum in Marea Britanie, iar un om de afaceri pe nume Frank Vassallo IV of Wilmington a oferit 675.000 de dolari pentru placuta cu numarul de inmatriculare 6. Se pare ca este o traditie de familie, pentru ca in patrimonoul acesteia mai exista placutele de inmatriculare cu numere simple, gen 9 si 27. 

Numar de masina: AC6688

Anul vanzarii: 2006

Tara: China

Pret: 100.000 $

Un tanar afacerist chinez a plecat, in 2006, de la o licitatie mai mult decat fericit. Pentru ca a pus mana pe numarul AC6688. China, piata auto cu cel mai mare boom, este pe urmele Emiratelor in ceea ce priveste placutele de inmatriculare, atat de greu oferite de guvern in zonele aglomerate. Astfel numarul masinii a devenit un simbol al statutului social in tara asiatica. 

Share

Leave a Reply

16 + thirteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373